Friday, February 8, 2013

KHASIAT ASMAUL HUSNA

FADHILAT DAN KHASIAT ASMAUL HUSNA


Sabda Nabi Muhammad SAW tiada seorg hamba pun mengucapkan bissmillahirahmanirohim kecuali para maklaikat yg bertugas mencatat amal manusia utk mencatat dlm buku induknya 4 ratus kebaikan.

Kahsiatnya:barang siapa membaca Bissmillah dan La Khaulawala khu wata illa billa hill azim yul azim.maka dihindarkan dr 70 musibah di luar keperhatinan,kesusahan,penyakit akal dan bebel.

 -barang siapa membaca bissmillah 21x sebelum tidur maka akan aman dr syaitan,kecurian,mati mendadak dan bala.

-barang siapa membac bissmillah ketika bersentubuh maka anaknya kelak cerdas dan terbuka hatinyan serta menjadi anak yg soleh dan kebajikan sejumlah tarikan nafas anaknya itu.

 -barang siapa membaca bissmillah 41x pd telinga org yg pengsan maka akan segera siuman.

Barang siapa membaca bissmillah 313x dan selawat atas nabi muhammad saw 100x pd hari ahad saaat matahari terbit dgn menghadap kiblat maka Allah akan memberi rezeki tanpa di duga bersamaan fadhal dan kemurahan Allah Taala.

-barang siapa embaca bissmillah 786x ditiup pd air lalu diminumkan pd org yg bebal selama 7 hari di saat matahari terbit maka lenyaplah kebebalannya dan hafal lah segala yg didengarnya.

 -barang siapa menulis bissmillah 101x pd kertas dan diletakkan pd sawah padi maka subur dan terpelihara dr bencana.

 -barang siapa membaca bissmillah 50x dihadapan org yg zalim maka akan tunduk ketakutan ia.

-jika di tulis 70x pd kain kafan akan aman dr bahaya mungkar dan nakir serta terlindung dr siksa kubur.

 iktiar supaya anak dikandung hidup menulis Bissmillahirahmanirahim dgn huruf arab sebanyak 61x(61 kalimat)di atas kertas putih lalu diselitkan pd perut perempuan yg sedang hamil.

Iktiar memajukan dagangan Membaca Bissmillahirahmanirahim sebanyak 786x di depan dagangan lalu dihembuskan.demikian dilakukan sebanyak 7hari.

Iktiar keselamatan dlm peperangan Menulis ARRAHIM 100 kalimat di atas kertas putih dlm bahasa arab dan dibawa.

Iktiar mendapat ikan yg banyak Menulis dlm bahasa arab BISMILLAHIRAMANIRAHIM di atas timah lalu di letakkan pd jaring.

Fadilat Dan Khasiat Asma Ul Husna Allah telah berfirman: -Allah mempunyai asmaa ul husna(nama2 yg agung sesuai dgn sifat2 Allah)maka bermohonlah kepadanya dgn menyebut asmaa ul husna itu (Al Araf:180) Nabi Muhammad bersabda: Sesungguhnya Allah mempunyai 99 nama iaitu seratus kurang 1,barangsiapa menghitungnya(menghafal seluruhnya)masuklah ia kedlm syurga. (H.R Bukhari) ALLAH-mengeluarkan sekelian makluk dr tiada menjadi ada Khasiat:Barang siapa membaca 5000x setiap hari akan dimurahkan rezekinya. barang siapa membaca 66x sampai 66 hari maka akan menjadi sebutan org besar dan mendapat kebaikan yg banyak

 AR RAHMAANU-Kasih sayang pd hambanya di dunia Khasiat:Barang siapa membaca 100 kali setiap selesai sembahyang fardhu ia akan terjaga dr sifat lupa dan lalai.

 AR RAHIIMU-Kasih sayang kpd org2 mukmin pd hari akhir Khasiat:Barang siapa yg membaca 100x setiap hari hatinya akan selalu mempunyai sifat kasih sayang sesama makluk Allah.

AL MALIKU-Yg mempunyai kerajaan Khasiat:Barang siapa yg berzikir setiap hari sebanyak 121x kemudian dr fajar atau tergelincirnya akan dikayakan dgn sbb atau dgn pintu yg dibukakan Allah bgnya.

 AL QUDDUUSU-Yg maha suci Khasiatnya:Barang siapa yg berzikir dgn kalimat ini setiap hari ketika tergelincir matahari sebanyak 100x akan menjadi bersih hatinya. Brang siapa yg berzikir 1000x akan terselamat dr bala

AS SALAAMU-Sejahtera drpd kekurangan Khasiatnya:Apabila di baca pd ory yg saki kepala sebanyak 121x atau 136x dgn suara yg dpt didengar oleh org yg sakit maka akan disembuhkan dgn rahmatnya atau dikurangkan sakitnya selama tidak sampai ajalnya.

AL MU'minu-Yg mengimankan hambanya Khasiatnya:Apabila dibaca kalimat ini sebanyak 136x oleh yg merasa ketakutan akan sesuatu maka akan hilang ketakutannya dan apabila dibaca oleh org yg beriman maka akan bertambah keimanannya.

AlL MUHAIMINU-Yg sangat mencintai dan memelihara Khasiatnya:Barang siapa membaca 100x setelah sembahyang sunat 2 rakaat(terutama waktu tgh mlm)akan dibersihkan zahir dan batinnya dan tetap bercahaya hatinya. Barang siapa membaca sebanyak 145x setelah sembahyang isyak akan kuat khafazhnya

AL AZIIZ-YGg menyalahkan Khasiatnya:Barang siapa yg berzikir sebanyak$0x setiap hari selama 40 hari dan yg lebih baik di baca selepas sembahyang subuh maka akan dikayakan dan dimuliakan oleh Allah SWT dan tidak dihajatkan dia kpd seseorg dr makhluknya.

 AL JABBAARU-Yg sangat gagah Khasiatnya:Barang siapa yg berzikir setiap hari sebanyak 206x atau 226x pd pagi dan petang maka akan terhindar dr org yg zalim dan Allah akan membalas org yg zalim itu dgn siksa bgnya.

AL MUTAKABBIRU-Yg maha besar Khasiatnya:Barang siapa yg berzikir setiap hari sebanyak 662x maka ory yg takbur itu akan tunduk kpdnya.

 AL KHAALIQU-Yg menciptakan makhluknya Khasiatnya:Barang siapa yg berzikir waktu tgh mlm sebanyak 731x maka akan diterangkan hatinya dan dirinya. Barang siapa yg kehilangan hartanya atau kekasihnya maka baca 5000x maka akan dtg kpdnya dgn kuasa Allah.

AL BAARI U-yg menerbitkan makluk Khasiatnya:Barang siapa yg berzikir pd siang hari sebanyak 100x akan selamat dr kebinasaan dan tidak merasa takut didlm kubur. Barang siapa membacanya di mlm hari 100x selama 7 hari berturut-turut akan disembuhkan segala penyakit di dlm tangannya.

AL MUSHAWWIRU-Yg merupakan makhluk Khasiatnya:Apabila dibaca 336x atau lebih maka akan menjadi baik segala perbutannya atau yg dikerjakannya.

 AL GHAFFAARAUU-Yg sgt mengampuni Khasiatnya:Barang siapa membaca sebanyak 100x sambil mengiringi sembahyang jumaat akan mendapat keampunanmenurut ulama shalaf:barang siapa ingin mempunyai banyak harta dan anak hendaklah dibaca setiap hari sebanyak 70x-ASSTAQ FIRULLAH INNA HU KANA AFFAARU..

AL QAHHAARU-Yg sgt keras Khasiatnya:Apabila dibaca setiap hari siang dan mlm maka keluar dr hatinya kecintaan dunia dan kebesaran barang lain drpd Allah dan zahir bgnya pertolongan Allah atas musuhnya. Barang siapa yg berhajat maka berzikir 100x dgn mengangkat tangan dan membukakan kepalanya maka akan dikabulkan hajatnya.


AL WAHHAABU-Yg sangat memberi Khasiatnya:Barang siapa mengamalkan wirid 300x setiap sembahyang waktu maka akan terkabul dan hebat bgnya kekayaan dan kebesarannya. Barang siapa membaca di akhir sujut sembahyang dhuha 40x dimudahkan bgnya rezeki

AR RAZZAQU-Yg memberi rezeki Khasiatnya:Barang siapa yg membaca setiap hari sebanyak 308x akan ditunai hajatnya pd pemerintah dan raja dan dapat melembutkan hati org yg marah. Barang siapa mengamalkan zikir sebanyak 17x maka akan ditunaikan hajatnya. Barang siapa berzikir sebanyak 20x sehari selama 20 hari berturut-turut setiap pagi seblm makan dan minum maka akan diberi kpdnya paham yg dlm dan sempurna.

 AL FATTAHU-Yg membuka khazanah rahmat Khasiatnya:Apabila dibaca setiap selesai sembahyang subuh sebanyak 71x dgn tgn diletakkan di atas dada maka hatinya akan berssih dan bercahaya dan dimudahkan segala perkerjaan dan keluar segala cinta dunia.

AL ALIIMU-Yg mengetahui Khasiatnya:Barang siapa yg berzikir sebanyak 100x setiap selesai solat 5 waktu maka akan mendapat ilmu ma'rifat dan khasyaf serta iman yg sempurna.
AL QAABIDHU-Yg menggengam,menyempitkan rezeki dan menguranginya bg seseorg yg disempitkan Khasiatnya:Aaapabila dibaca sebanyak 100x setiap hari akan terhindar dr pengancamnya.

 AL BAASITHU-Maha melapangkan Khasiatnya:Apabila dibaca selesai sembahyang dhuha 10x maka akan diluaskan rezeki dan ilmunya.

 AL KHAAFIDHU-Yg menurunkan Khasiatnya:Apabila diamal setiap hari dlm keadaan khusyuk dan bersih(berwuduk)sebanyak 500x akan dijatuhkan martabat musuh atau penentangnya dan dikabulkan hajatnya. .

AR RAAFI'U-Maha mengangkat khasiatnya:Apabila dibaca setiap hari terutama pd mlm hari sebanyak 70x maka hartanya akan terjaga dr pencuri,perompak,penipu dll..

 AL MU'IZZU-Maha menang dan memberi kpd yg dikehendakinya Khasiatnya:Untuk menumbuhkan kewibawaan org banyak apabila dibaca setiap hari sebanyak 140x

 AL MUDZILLU-Yg merendahkan atau menghinakan Khasiatnya:Apabila dibaca sebanyak 75x kemudian sembahyang dan didlm sujut sebutkan nama org yg ditakuti maka akan aman mereka drpdnya. Barang sipa membaca 1000x pd tiap2 hari selama 7 hari maka akan ditolak musuh drpdnya.

 AS SAMII'U-Maha mendengar Khasiatnya:Apabila dibaca 500x setelah selesai sembahyang dhuha pd hari khamis maka doanya maka doanya akan ditunaikan Allah dan akan disembuhkan pendengaranya dr penyakit.

 AL BASHIIRU-Maha melihat Khasiatnya:Apabila dibaca sebelum sembahyang jumaat dimulai sebanyak 100x pasti fikirannya bertambah cerdas dan hatinya akan terbuka.

 AL HAKAMU-Yg menetapkan hukum2 makhluknya Khasiatnya:Apabila dibaca pd malam hari ketika dlm keadaan suci maka akan dijadikan hatinya tmpt rahsia dan hikmah ilmu agama.

AL ADLU-Yg maha adil Khasiatnya:Apabila dibaca selesai sembahyang 5 waktu sebanyak 104x maka akan menjadi pemutus yg adil dan akan tertarik hati org kpdnya.

 AL LATHIIFU-Yg maha halus Khasiatnya:Apabila dibaca sebanyak 129x atau 130x maka usaha dan perniagaan akan maju dan akan merasa kejayaan dlm perkerjaan.

AL KHABIIRU-Yg maha mengetahui atau waspada Khasiatnyai baca sebanyak 812x selama 7hari maka akan dtg kpdnya rahmat dgn segala yg dikehendaki. Apabila mengkehendaki utk melihat sesuatu maka dibaca 9xَُِْْا َُِْا َهَو َََ َْ ََُْ ََأ AL HALIIMU-Yg maha penyayang dan penyabar Khasiatnyai baca 88x sesudah sembahyang 5 waktu maka akan dipelihara pangkat,jabatan dan kedudukannya.

AL AZHIIMU-Yg maha agung Khasiatnya:Apabila dibaca sebanyak 12x setiap hari maka penyakitnya akan segera sembuh dan terhindar dr kejahatan

 AL GHAFUURU-Yg maha pengampun Khasiatnya:Barang siapa yg menuliskan atas org yg sakit demam bacalah sebanyak 3x maka akan segera sembuh ia.

ASY SYAKUURU-Yg sangat syukur Khasiatnya:Apabila menulis sebanyak 40x oleh org yg sesak nafas atau penat badan atau dhaif mata dan dihapusnya dgn iri dan sapukan iri itu kpd badan atau matanya dan minumkan maka akan mendapat berkat.

AL ALIYYU-Yg maha tinggi martabatnya Khasiatnya itulis sebanyak 110x pd kertas dan direndamkan didlm air dan diminumkan kpd anak kecil maka akan menjadi anak yg cerdas dan pandai.

AL KABIIRU-Yg maha besar Khasiatnya:Apabila dibaca dlm masa 7 hari sesudah sembahyang hajat sebanyak 1000x setiap mlm maka dikembalikan jabatan,pekerjaannya selam bukan krn dipecat,kecurangan atau rasuah.

AL HAFIIZHU-Yg maha memelihara Khasiatnya di baca 99x bagi menghindar ganguan hantu,syaitan dan binatang buas.

 AL MUQIITU-Yg menjadikan makanan Khasiatnya:Untuk menghilangkan rasa lapar dan haus dibaca sebanyak-banyaknya.

AL HASIIBU-Yg menghisab atau menghitung Khasiatnya:Untuk menguatkan jawatan yg dipegangnya apabila dibaca setiap selesai sembahyang subuh atau sebelum terbit matahari dan petang sesudah maghrib.maka akan dijaga kedudukan,jawatan dan perkerjaan dibaca sebanyak 777x.

 AL QAHHAARU-Yg sgt keras Khasiatnya:Apabila dibaca setiap hari siang dan mlm maka keluar dr hatinya kecintaan dunia dan kebesaran barang lain drpd Allah dan zahir bgnya pertolongan Allah atas musuhnya. Barang siapa yg berhajat maka berzikir 100x dgn mengangkat tangan dan membukakan kepalanya maka akan dikabulkan hajatnya.

 AL WAHHAABU-Yg sangat memberi Khasiatnya:Barang siapa mengamalkan wirid 300x setiap sembahyang waktu maka akan terkabul dan hebat bgnya kekayaan dan kebesarannya. Barang siapa membaca di akhir sujut sembahyang dhuha 40x dimudahkan bgnya rezeki

AR RAZZAQU-Yg memberi rezeki Khasiatnya:Barang siapa yg membaca setiap hari sebanyak 308x akan ditunai hajatnya pd pemerintah dan raja dan dapat melembutkan hati org yg marah. Barang siapa mengamalkan zikir sebanyak 17x maka akan ditunaikan hajatnya. Barang siapa berzikir sebanyak 20x sehari selama 20 hari berturut-turut setiap pagi seblm makan dan minum maka akan diberi kpdnya paham yg dlm dan sempurna

No comments:

Post a Comment